גולה בזרת לאחר פגיעה מכדורסל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/11/2022 | 12:44 | מאת: טלי

שלום רב, לפני כחודש וחצי בני בן ה7, קיבל מכה מכדורסל בזרת, היא התנפחה לו ונוצאה גולה בצד הזרת, הנפיחות מעט ירדה אבל הגולה עדיין קיימת בצד הזרת, בוצע צילום והוסר החשש לשבר, מה עלולה להיות הסיבה? קבעתי תור לאורטופד רק שיש עוד חודש לתור, הרופאה אמרה שזה לא דחוף אך אני חוששת

שלום, בעת חבלה גם הרקמה הרכה (רצועות, גידים, קפסולה ...) נפגעת ולכן הנפיחות נובעת מהפציעה שנוצרה לרקמה הרכה שסביב העצם. מדובר בתהליך תקין של החלמה ורוב הנפיחות תחלוף במהלך התקוםפה הקרובה. ייתכן כי תישאר מעט נפיחות בעתיד, אך כל עוד אין כאב או מגבלה בתפקוד, אין צורך לטפל בזה. בברכה, ד"ר יהןדה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד