מבולבלת, האם זה TOS או בעיה בתעלה קרפאלית או אחרת?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/10/2022 | 13:09 | מאת: שני

שלום דר בת 34. עד לפני שנה ללא בעיות בריאותיות. לפני שנה בעת סיבוב יד ימין (דומיננטית) כאב חד באגודל, אצבע מורה, והצד הפנימי של היד בחיבור לכף יד והזרןע. כאב זה עלה לכיוון המרפק ובהמשך לכתף ולעיתים שכמה. לעיתים מופיע גם נמלול באצבעות. חצי שנה לאחר מכן גם כאב דומה ביד שמאל. מזה חודשיים החמרה בכאבים כולל שרירי הידיים. אי יכולת לבצע פעולות כמו הקלדה, בישול, אחזקת בית, הרמת חפצים כבדים, לשים תיק על הכתף. כל דבר כזה מחמיר תכאב. ביצעתי עד כה את הבדיקות הבאות: אולטרסאונד כתף ומרפק ימין, Mri כתף, מרפק וברכיאל פלקסוס ימין, emg ליד ימין. דופלקס עורקי צוואר. כל הבדיקות תקינות. בנוסף, בבדיקת דופלר עורקי ידיים נצפתה ירידה קלה באינדקסים בעת הרמת ידיים. ראומטולוג שלל בעיה ראומטית. מיואשת ולא יודעת ממה סובלת, לא יכולה לתפקד. האם ייתכן שהכל נובע מתעלה קארפלית? לא בוצע לי אולטרסאןנד לכף יד. או סיבה אחרת?. מה עלי עוד לבדןק? תודה רבה

שני שלום, לצערי ישנם מקרים בהם אין אבחנה ברורה למקור הכאב של המטופל. למרות שלא תיארת ממצאים בבדיקה פיזיקלית, הסיפור שלך אינו מעיד על תסמונת תעלה קרפלית. איני רואה טעם בביצוע עוד בדיקות עזר. TOS הינה אופציה אפשרית, אך בדיקות העזר לא מאוד מדוייקות ולא תמיד מסייעות באבחנה. גם אפשרות של פיברומיאלגיה עולה על הפרק כהסבר לתלונותיך. להערכתי, עליך לפנות לטיפול במרפאת כאב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד