טיפול מקדים לאצבע הדק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

26/10/2022 | 13:31 | מאת: אמנון

שלום,עברתי מספר ניתוחים כתוצאה מאצבע הדק במספר אצבעות הניתוח האחרון היה בתאריך 18.08.22, כתוצאה מניסיון הבחנתי באצבע הדק בשלבים המוקדמים מאד באצבע הסמוכה לבוהן ביד שמאל. השאלה:אם כדאי לקבל זריקת קורטיזון ובכך למנוע ניתוח בעתיד? (היה לי נסיון שבאחת האצבעות קיבלתי שתי זריקות בהפרש של שבוע האצבע זו הבריאה ולא הייתי זקוק לניתוח)

אמנון שלום, טיפול בזריקת סטרואידים לאצבע הדק היו טיפול מקובל מאוד ואפשר לקבלו גם בשלב מוקדם של המחלה. עם זאת, שלוש הסתייגויות: - אני לא מכיר פרוטוקול בו ניתנות שתי זריקות בהפרש של שבוע. בד"כ נהוג לחכות מספר חודשים בין זריקה לזריקה. - מאחר וסטרואידם עלולים לגרום לחולשת הגיד ואף לקרע שלו -מקובל לתת עד שתי זריקות לכל אצבע. אם לאחר מכן עדיין הבעיה חוזרת/קיימת, הרי שיש מקום לטיפול ניתוחי. - סיכוי הצלחה של זריקת סטרואידים שתועיל לתמיד הם כ-50%. העובדה כי הזריקה הביאה לפיתרון באצבע אחת, לא בהכרח מבטיחה שכך יקרה באצבע אחרת. יש לדעת כי חוץ מטיפול בסטרואידים, אפשר לטפל בטריגר פינגר ע"י פיוזיותרפיה/ריפוי בעיסוק, סדים וכדורים נוגדי דלקת. ממליץ לגשת למומחה לכירורגיה של היד ולדון באפשרויות. בבררכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד