שבר בשורש כף היד עם הטייה וולארית של פרגמנט

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/10/2022 | 14:38 | מאת: הניה

שבר בשורש כף יד שמאל { אני ימנית }..בוצע שיחזור סגור וקיבוע בגבס מלא, בצילום בקורת לאחר ניסיון ראשון רושם להטייה וולארית של פרגמנט ,,בוצע נסיון שני,,,בצילום בקורת שני - עמדת שחזור מתקבלת....לאחר 8 ימים בצעתי צילום ועל פי הרופא נאמר לי שהמצב גבולי....בשבוע הבא אעשה צילום נוסף....השאלה אם המצב נשאר גבולי האם יש הכרח לנתח או אפשר לחזור לתפקוד לאחר החלמה...קצת חוששת מהשלכות הניתוח...אגב אני בת 70 וחודשיים בתפקוד עצמאי טוב. תודה מראש.

הניה שלום, עמדה גבולית פירושו שהעמדה של השבר בתחום האפור שבין עמדה טובה שלא מצריכה ניתוח לעמדה לא טובה שמצריכה ניתוח. הדעות חלוקות לגבי מהי העמדה שניתן לקבל ולהמשיך טיפול רק עם גבס ולכן היא "גבולית". אם תפני למספר רופאים חלקם יגידו שכדאי לנתח וחלקים יגידו שלא. הספרות מראה כי באוכלוסיה המבוגרת, תוצאות לא ניתוחיות לטיפול בשברים אלו מניבות שיקום טוב של המטופל ואין יתרון בניתוח. כמובן בהנחה שעמדה ה"גבולית" תישמר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד