המלצה על ניתוח לשחרור עצב כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/10/2022 | 17:56 | מאת: iris

שלום רב מזה מספר שנים הנני סובלת מרגישות בכף יד בעבר טופלתי על ידי פיזותרפיה.בשנה האחרונה,החלו כאבים חזקים באזור האגודל.ובלילה תחושת נמלול,והרדמות של כף היד ואצבעות. הייתי אצל כירוג כף יד עשיתי צילומי רנטגן.ונמצא שיש לי שחיקה במפרק האגודל והמליץ על ניתוח.בחודשיים האחרונים,התגברו עיקצוצים וזרמים בכפות הידיים והרגליים.הייתי בהמלצת רופא נירולג,בבדיקת הולכה עצבית והממצאים שם קבעו שעלי לעבור ניתוח לשחרור עצב כף היד.למה הכוונה?האם זה ניתוח כואב?האם זה מחייב אותי כמנהלת משרד להפוגה ממושכת ותוך כמה זמן יש שיפור במצב? מצ"ב תוצאות בדיקה מה הכוונה שם? חג סוכות שמח איריס

איריס שלום, תחילה, איני רואה את הקובץ המצורף. שנית, את מתארת שתי בעיות שונות - האחת שחיקת סחוס והשניה לחץ על עצב (ככל הנראה תסמונת התעלה הקרפלית). שתי הבעיות יכולות גם להופיע יחד. קיים פיתרון ניתוחי ותא ניתוחי לשתיהן, תלוי בכל מיני פרמטרים שיש לדון עליהם עם כירורג יד. אם נבחר טיפול ניתוחי - עדיף לנתח הכל בפעם אחת. ממליץ לחזור לכירורג יד עם בדיקת ה-EMG. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד