אחרי ניתוח לתפירת העצב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

05/10/2022 | 20:18 | מאת: יוסי

שלום ד״ר, לפני כ-8 שנים עברתי ניתוח לתפירת העצב האולנרי בכף היד זאת לאחר שנחתכתי בכף היד במהלך העבודה. הניתוח עבר בהצלחה וחזרה לי התחושה באופן יחסי (אך לא מלא) לאיזור אצבע 5. היום, התחלתי להרגיש זרמים חזקים אשר מתחילים מאיזור המרפק ומגיעים לאצבע 5. שמתי לב שבאיזור היד האחורית ומעל המרפק אני מרגיש כמו תחושה של חשמל וזרמים כשאני נוגע שם והזרמים מוליכים מאיזור היד האחורית והמרפק בדיוק לאיזור הזרת.

יוסי שלום, אתה מתאר תופעה המתאימה ללחץ על העצב האולנרי במרפק (לא בכף היד). מאחר ומדובר באפיזוה ראשונה מזה יממה, לא הייתי עושה שום בירור. באם התופעה לא תחלוף תור מספר ימים, יש להיבדק וכנראה לבצע EMG (תלוי בממצאי הבדיקה). בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד