ממצאי אם אר איי כל כף יד שמאל ושורש

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/10/2022 | 15:14 | מאת: רנן

שלום רב, מוגבלת ביישור וכיפוף אצבעות לאחור, מוגבלת בפיסוק האצבעות. בעיקר 3,4,5 ויש עדיין כאבים ביד והכל כתוצאה משבר זעיר בבסיס 5 שהתאחה ולמרות זאת היד לא חוזרת לקדמותה. עברו 9 חודשים. להלן החלק הלא תקין בממצאי אם אר איי. מה זה אומר ומה ניתן לעשות? : שינויי סיגנל של זמני הרפיה מאורכים בראש מטה-קרפוס 3 ובבסיס פלנקס פרוקסימלי אצבע 3 ,ממצאים בעל מאפיין שפיר. אין היצרות מרווח מפרקי ואין שינויים שמכוונים לכך שמדובר בשינויים ארטרוטיים. אנכונדרומה קטנות? פרט לכך סיגנל לשד העצם תקין תודה

רנן שלום, אין קשר בין ממצאי ה-MRI למה שאתה מתאר. קיימת נוקשות שתנועת האצבעות, יתכן לאחר שהיית מגובס עקב השבר שהיה. באם אין שיפור לאחר טיפולי ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה, ממליץ להיבדק שוב אצל מומחה לכירורגיה של היד. ה-MRI מדגים ממצא, כנראה שפיר, בבסיס אצבע 3 שאינו אמור לגרום לתסמינים שאתה מתאר. בברכה, ד"ר יהודה

03/10/2022 | 11:02 | מאת: רנן

תודה דוקטור, אז כנראה לא תארתי נכון כי אם הבדיקה מראה על בעיה בבסיס אצבע 3 זו אחת הבעיות שכל הזמן התלוננתי עליה מאז הנפילה על היד : בישור אצבע 3 כלפי גב כף היד משהו לא תקין ומוגבל (סמוך לשורש) ובבוקר זה יותר חמור. אני גם רואה פיסית שהתנועה שם שונה בין 2 הידיים. 2 רופאים חשבו שמשהו בשורש אבל השורש תקין. אני שמחה שהבדיקה הראתה שם ממצא. תודה. חוזרת לרופא להמשך טיפול.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד