ציסטה גנגיליון כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/10/2022 | 00:54 | מאת: רון רון

היי אני מתאמן בחדר כושר התחילו לי כאבים במפרק כף היד בהתחלה חשבתי שזאת דלקת אבל אחרי בדיקה הבנתי שזה נקרא ציסטה גנגיליון עשיתי ניתוח והכאבים חלפו אגב גם הפסקתי להתאמן עברו שנתיים חזרתי להתאמן והכאבים חזרו בדיקות אולטרא סאונד מראה. שיש שוב ציסטה גנגיליון הבנתי שאני נאלץ ללמוד לחיות עם זה ושהציסטה תחזור אבל אני לא יכול כל שנה לעשות ניתוח ומצד שנע לא מוכן לותר על החדר כושר הבנתי שאפשר לשאוב את הנוזל האם זה משהו שאפשר לעשןת כל כמה שבועות?

רון שלום, שאיבת גנגליון אינו טיפול מומלץ מאחר והגנגליון יחזור. כמו כן, אם הגנגליון אינו גדול מאוד קשה להיכנס אליו עם המחט. יש לך אפשרות לעשות ניתוח חוזר (עם שיעור חזרה סביב 15-20%) או ״לחיות עם זה״. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד