פגיעה במפרקי אגודל היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/10/2022 | 16:48 | מאת: דוד

שלום רב, כחלק מהאימונים שאני עושה אני עושה גם שכיבות שמיכה על קצות האצבעות עם משקל על הגב. לפני כמה שבועות עשיתי אימון ועשיתי את התרגיל הזה עם שלושים קילו על הגב, בסט האחרון השתחררה לי האחיזה ובסיס האגודל יצא מהמקום והמפרק מהמקופף של האגודל גם נפגע באיזושהי צורה. את בסיס האגודל החזרתי למקום אבל המפרק נשאר פגוע....במפרק הפגוע שמתי לב לבליטה קטנה שיצאה באחד הצדדים שלו והייתה נפיחות חמורה לכל אורך האגודל עד שהחזרתי את בסיס האגודל למקום, יום לאחר המקרה. עשיתי צילומים ולא מצאו כלום, נתנו לי כדורים לשיכוך כאבים ולא לקחתי אותם... המשכתי בחיים כרגיל פשוט באימונים שמתי תחבושת לקיבוע האגודל. עברו כמה שבועות הכאב פחת באגודל אבל עדיין מרגיש אותו בזמן מאמץ. הבעיה ששמתי לב אליה זה שהמפרק הזה שמקופף את האגודל (לא בסיס האגודל) נשאר טיפה נפוח, הבליטה קטנה אך קיימת ואם אני תופס את האגודל המקצה שלו מהציפורן וטיפה משחק איתו אני מרגיש שהוא טיפה רופף כאילו המפרק לא מחובר כמו שצריך ..... מה אוכל לעשות? (כל דבר שעשיתי במה שמתואר באירוע זה דברים מניסיון לפי אירועים שקרו לי בעבר ודברים שחקרתי ובדקתי)

דוד שלום, גש להיבדק! מהסיפור שלך נראה כי יש קרע של רצועה שייתכן ומצריך ניתוח. כמובן שאני לא יכול להתחייב על כך מהפורום ולכן יש חשיבות להגיע לבדיקת מומחה לכירורגיה של היד. בברכה, ד״ר יהודה

03/10/2022 | 04:07 | מאת: דוד

אני הבחור מתיאור האירוע.... הצילומים שעשיתי היו שבוע לאחר המקרה כשהלכתי לביקור רופא.... אני חייל ולא יכולתי למול על המרפאה בבסיס. בביקור רופא בדקו את הצילומים ולא הקשיבו כל כך לסיפור פשוט ראו בצילום שאין כלום ושוחררו אותי עם כדורים.... תודה על התשובה שלך ואשמח לדעת אם לדעתך כדאי בכל זאת שאני אבדק... אומנם ביקור רופא יותר טוב מהמרפאה אבל לפי מה שאתה אומר גם עליהם אני לא אסמוך.....

ממליץ לפנות למומחה לכירורגיה של היד.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד