קרע חלקי ברצועה הסקפו לונטית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

20/09/2022 | 20:33 | מאת: שי

שלום,לאחר פעילות מרובה של טניס התחילו כאבים קלים במפרק כף יד ימין לכן הלכתי לאורתופד שהפנה אותי ל MRI ובו נכתב "קרע קטן בחלקה הוולרי של הרצועה הסקפו-לונטית". האורתופד המליץ לעשות ניתוח ארתרוסקופיה אך אני מנסה לבדוק אם ע"י ביצוע פיזיותרפיה או חבישת סד או אפילו גבס, ניתן לפתור את הבעיה והאם הרצועה תוכל להחלים לבד כי אני חושש מניתוחים. תודה

שי שלום, לרצועה סקפולונטית יש מספר חלקים כאשר הרכיב הווולרי שלה פחות חשוב ליציבות המפרק. באם הקרע הינו רק של רכיב זה, ניתן לטפל באופן שמרני ע״י פיזיותרפיה ושימוש בסד. עם זאת, יש לדעת כי הMRI אינו מדויק ולעיתים ישנן קרע מלא של כל הרכיבים והMRI לא רואה זאת. ארטרוסקופיה הינה פרוצדורה ניתוחית שבה מכניסים מצלמה למפרק ומגיעים לאבחנה המדוייקת ביותר. באם יש קרע מלא זה דורש תיקון או שחזור הרצועה. לסיכום, ניתן לנסות טיפול שמרני או לבצע ארטרוסקופיה על מנת להתקדם באבחנה. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד