חייל קרבי משוחרר, סובל מכאב בכף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/09/2022 | 15:13 | מאת: איתמר להב

היי דוקטור, קוראים לי איתמר אני בן 22, לפני כחודשיים בערך קיבלתי מכה חזקה מכדור באצבע הרביעית ביד שמאל (שקרובה לזרת). האצבע כאבה לי מאוד באותו הרגע ולכאב הצטרפו קצת הזרת והאצבע השלישית (שחטפו גם מהמכה), אחרי כמה ימים הכאבים החלו לחלוף וזנחתי את העניין. לפני כחודש בערך הכאבים החלו לחזור, ולאט לאט הכאב מתפשט בעיקר לאיזור לשורש ומפרק כף היד. הייתי אצל אורתופד כף יד לפני כמה שבועות, אמר שהמצב מתאים לtenosynovitis. הוא המליץ להימנע מחדר כושר שבועיים ולהשתמש בספריי אנטי דלקתי ובתרופות אנטי דלקתיות (לקחתי סלקוקס 1000 מ״ג) ולחמם את כף היד. העניין הוא שהמצב עדיין בעייתי- מפרק ושורש כף היד כואב ומקרין כאב לאצבעות, בעיקר לאצבע הרביעית (שם נחבלתי והתחיל העניין) לפני שאני ממהר ללכת לאורתופד נוסף רציתי לשמוע ממך הצעות לעוד טיפולים אפשריים וקצת יותר מתקדמים… אולי לקחת משכך כאבים חזק יותר (יש לי אטופן) ושמעתי גם משהו על זריקת קורטיזון. אודה לך מאוד בכל אופן ושיהיה שבוע טוב ושנה טובה !

שלום איתמר, תחילה, אני חשוב שבדיקה נוןספת הנה הכרחית מאחר ואתה סובל מהבעיה מספר שבועות ולא משתפר. לגבי טיפול בנוגדי דלקת - אין הבדל בין סלקוקס לאטופן מבחינת היעילות, אבל בהחלט ניתן לנסות סוג אחר של נוגד דלקת. לגבי קורטיזון - תחילה יש לבסס את האבחנה. הזריקה הינה מקומית ואם יש לך דלקת במספר אצבעות, לא בטוח שהזריקה תעזור. יש להוסיף טיפולי פיזותרפיה ורפוי בעיסוק. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד