ניתוח לשבר אולקרנון במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

16/09/2022 | 15:19 | מאת: שירה

שלום. בת 54, שברתי את המרפק השמאלי אתמול לאחר נפילה. בצילומים - שבר אולקרנון טרנוורסלי עם פתיחה של כ2 מ"מ. טווחי תנועה מוגבלים - חוסר יישור של כ20 מעלות, כיפוף מלא, אנטלגיה בפרוסופינציה ללא רגישות בהנעת מפרקים סמוכים לרבות כתף ושכ"י שמאל. שמורה nv בפיזור arum. שמו לי אתמול גבס אחורי ומתלה עד לניתוח בעוד 4 ימים. רציתי לשאול: האם ניתוח במצב כזה הכרחי או שאפשר לטפל בדרך אחרת? תודה רבה מראש

שירה שלום, אם קיימת תזוזה בשבר (פתיחה) ההמלצה היא לנתח. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד