איך מזהים מאיפה מקור הכאב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/09/2022 | 15:51 | מאת: שני

שלום דר. בת 34 בדכ בריאה. לפני שנה בדיוק, בעת קיום יחסי מין כאשר מנח הידיים היה משוכות לאחור וישרות ומשקל פג עליון היה על הידיים. חצי שעה לאחר האקט בעת סיבוב היד לכיוון הפה (הבאת היד לפה לאכילה) הרגשתי כאב חד בזרוע הימנית בפנימית החל משורש כף יד ועד המרפק, בנוסף כאב באגודל באצבע שלידו. כאב זה היה כך במשך שבוע ולאחר שבוע עלה עד לבית השחי/כתף. נוגדי דלקת לא עזרו. אמ אר אי ואולטרסאונד כתף ומרפק תקינים. אמ אר אי עמוד שדרה צווארי תקין. ממועד המקרה, לאחר כחצי שנה ביצעתי מתיחות בפיזיותרפיה והכאב עבר לצד שמאל. מאז ועד היום סובלת מכאבים ב2 הידיים לאורך כל הגפה וגם בטרפז. הרמת משקל או הפעלה של הידיים (למשל קיפול כביסה, עבודה על מחשב, הרמת קניות, חיתוך סלט) כל אלן מחמירים את הכאבים לאורך כל הזרןע. בנוסף עם הזמן הכאב עבר גם לחלק החיצוני של הזרוע והשרירים. אי אמ גי יצא תקין. איך אפשר לדעת איפה מקור העצב שלוחץ לי? האם זה בצוואר במקלעת או תעלה קרפאלית? כרגע התחלתי ליריקה 100 מג ועדיין ללא שיפור. מיואשת ומנסה למצוא פיתרון.

שני שלום, אינני יכול פי מה שסיפרת להעריך את מקור הכאב. עברת בירור מלא כולל מספר בדיקות מתדקמות ועדיין אין אבחנה ברורה. במקרים אלו הטיפול הינו סימפוטמטי בלבד להורדת הכאב. ממליץ לפנות למרפאת כאב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד