מספר שאלות שבר באצבע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/08/2022 | 17:21 | מאת: עמוס

שלום דר, בהמשך לפוסט הקודם שלי, אשמח להבהרה שלך בנושא הבא: כאמור שבר אלכסוני בגליל האמצעי בזרת כף יד. חלפו 3 שבועות ממועד השבר. צילום לאחר שבועיים הראה שהשבר בתהליך איחוי ונראה בסדר. כתבת לי שלאחר כחודש ניתן לחזור לבצע פעילויות יומיומיות. למה הכוונה בפעולות כאלה? אפשר להשתמש באצבע כולל לקפל/לכופף אותה כרגיל ללא חשש למשל בפעילויות הבאות?- לחפוף שיער/ לשטוף ידיים בתנועות סיבוביות מהירות כמו אדם רגיל/ להרים שקיות קניות/ לסחוט סמרטוט/ לנקות את הבית לרבות הרמת דלי מים וכו? אלה דוגמאות שעלו לי וכמובן פעולות שבעבר היו לי טריוויאליות ומאז השבר אני נמנע מלבצען... האם כוונתך היא שלאחר חודש העצם מספיק חזקה כדי להשתמש בזרת כאדם רגיל שלא חווה פציעה? אני מאד רוצה לשוב לפעילות רגילה עם האצבע אך חושש חלילה לעשות פעולה כלשהי שתחמיר/תזיק. אשמח להבהרה שלך. האם יש איזהשהו קו מנחה לפיו אני אדע מה מותר וממה להימנע לאחר כחודש החלמה? המון תודה מראש

14/08/2022 | 17:23 | מאת: עמוס

טעות בכותרת הכוונה ל-שבר**

שלום, 3-4 שבהועות לאחר השבר ניתון להפעיל את האצבע ללא עומסים (כגון הרמת משאות או ספורט). ניתן לבצע פעולות כגון הקלדה על מחשב, שימוש ביד לצרכי אכילה (אחיזת סכין/מזלג), לבישת בגדים וכו'.. לאחר 3 שבועות נוספים חיבור השבר מתחזק ואז אפשר להתחיל להפעיל עומסים קלים ובהדרגה לעלות - יש לפנות לפיזיותרפיה לצורך תרגול והדרכה. חזרה לפעילות מלאה כולל ספורט - 3 חודשים מהפציעה, לאחר ביקורת אורטופד. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד