שבר hook of hammate

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

08/08/2022 | 20:59 | מאת: מוטי

שלום ד"ר, אובחנתי עם השבר. ב CT כתוב שבר בבסיס האונקוס של עצם המט. ללא תזוזה. אני עם סד של אוריאל בהמלצת הרופא מיומיים אחרי הניתוח והרופא אומר שזה סדק ואפילו לא שבר. והסד מספיק אבל יש סיכוי שהשבר לא יתאחה. אני עם כאבים עדיין שבוע וחצי לאחר המכה. 1. האם הסד הזה מספיק ? הוא קשיח מצד אחד בלבד. האם לא כדאי גבס ? 2. האם ישנן המלצות נוספות כדי לעזור לריפוי ? לא להתשמש ביד או משהו כזה ? 3. כמה נפוץ החוסר רפוי של העצם הזו והאם זה אומר בהרכח ניתוח ?

מוטי שלום, שבר בhook לא מתחבר באחוזים בודדים, כלומר רוב הסיכוי שיתחבר. גם באותם מקרים בהם אינו מתחבר לרוב זה לא מפריע ואין סימפטומים למטופל. רק באותם מקרים שגם לא מתחבר וגם סימפטומטי ממליצים לעשות ניתוח. החלטה על חוסר חיבור היא לפי CT לפיות חצי שנה אחרי החבלה. בשלב זה צריך קיבןע כגון הסד שקיבלת למשך 3-4 שבועות. עד אז בלי להעמיס על היד (להימנע מהרמת משאות, שכיבות סמיכה …) בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד