החלמה לאחר ניתוח UCL - אגודל סקי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/08/2022 | 16:23 | מאת: עופר

שלום, ארבעה חודשים לאחר ניתוח UCL לאחר נפילה בסקי. עושה ריפוי בעיסוק מאז הורדת הגבס, אולם עדיין קשיות, מגבלה קשה מאוד בתנועת האגודל וכאבים. האם זה סביר לאחר תקופה כ"כ ארוכה? כמה זמן יכולה לקחת החלמה מלאה והאם האגודל בכלל יכול לחזור לתנועה מלאה? תודה

עופר שלום, UCL הינה רועה חשובה לייצוב האגודל. בהינתן שיש קרע ברצועה, המפרק אינו יציב ועלולה להיגרם שחיקה מוגברת של המפרק תוך זמן קצר המתבטאת בכאבים ומגבלה כרוניים. לאור זאת מומלץ ניתוח לתיקון, כאשר הרצועה "נדבקת" חזרה למקומה ע"י רקמת צלקת. צלקת אינה בעלת גמישות כמו של הרצועה המקורית ולכן נוצרת נוקשות במפרק ואבדן טווח התנועה. בשיקול של נוקשות מול חוסר יציבות- עדיף מפרק נוקשה ולכן הניתוח מומלץ. עם זאת, יש מקום לריפוי בעיסוק ופיזותרפיה לשיפור הטווח; עד כחצי שנה מהניתוח יש סיכוי לשיפור, אך לעולם לא תוכל להגיע לטווח שלפני החבלה. בברכה, ד"ר יהודה

03/08/2022 | 12:51 | מאת: עופר

תודה רבה על התשובה המפורטת

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד