חתך אצבע שתיים יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

30/07/2022 | 11:46 | מאת: רונה

שלום רב לאחר שננעצה בי סכין בעוצמה חזקה במקום בבשר קפוא באותו רגע האחות שלחה אותי הבייתה עם טבילה בפולידין לציין שהחתך באזור רדיאלי מאותו רגע וכעת 5 שבועות אחרי הפציעה יש בכרית האצבע מעיין תחושה של חוסר תחושה מעל העצם בנקישה יש מעיין זרם חשמלי וגם לסרוגין כאבים הגידים ונוזלים באולטרסאונד תתקין 1.אייך אדע שלנתח זה דבר נכון או לא 2. האם בלי שיודעים איזה עצב נחתך או איזה פגיעה האם זה יכול להחלים לבד 3 אחת התחושות הקשות שלי זה לחץ בקצה האצבע בכרית ובציפורן תחושת לחץ מה זה אומר תודה רבה מראש

רונה שלום, פגעת בעצב ואין פיתרון אחר שאינו ניתוח!!! בדיקת אולטראסאונד מיותרת מאחר ואינה יכולה לראות את העצבים (קוטרם כ-1 מ״מ). האנטומיה ידועה ועל פי פיזור התחושה הפגועה, המנתח יודע איפה לחפש את העצב. בברכה, ד״ר יהודה

31/07/2022 | 20:51 | מאת: רונה

דר קודם כל תודה רבה שאלה נוספת מה עם זה שאומרים שזה יכול להתאחות לבד העצב? והאם שמנתחים הפגיעה לא יכולה להחמיר בבקשה

לא יודע מי אומר. ישנה פגיעה ברורה בעצב והטיפול המקובל הוא ניתוח לתיקונו. מטרת הניתוח היא גם לפר את התחושה שנפגעה וגם למנוע כאב באיזור החתך בגלל סיבי עצב חשופים (נוירומה). חלון ההזדמנויות הרצוי לבצע ניתוח זה הוא 3 שבועות מהחתך, אחרת התוצאות פחות טובות ולכן ממליץ לך לפנות בהקדם למומחה לכירורגיה של היד. הפורום לא יוכל לקדם את הטיפול.

01/08/2022 | 10:12 | מאת: רונה

הנתוח קבוע ליום שישי הקרוב וזה חדשיים אחרי הפגיעה מה דעתך? 😢

לא אופטימלי אבל זה מה יש

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד