אצבעות נרדמות בלילה בזמן שינה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/07/2022 | 23:25 | מאת: אורח

מזה זמן סובל מהירדמות אצבעות בידיים בשינה, זה לא משהו קבוע (או שלא תמיד אני מודע לזה ומתעורר מזה). אין כאבים במשך היום. בבדיקת רופא כירורג כף יד לא נמצאה בעיה, גם בדיקת EMG היתה תקינה. בבדיקת רופא עמו"ש אמר שהוא לא רואה בעיה צווארית שמסבירה את זה. נשלחתי לריפוי בעיסוק לצורך סד לילה, המרפא בעיסוק כן חושב שהבעיה ממקור צווארי, בכל מקרה הכין לי סד לילה, קשה לי להסתדר עם זה. נתבקשתי על ידו לנסות לשים לב מה בדיוק נרדם, כי זה יכול לכוון למקור הבעיה. על פי רוב אני לא שם לב כי זה מתוך שינה ואני מזיז קצת את האצבעות וחוזר לישון. באחת הלילות השבוע שמתי לב בהירדמות אחת מהידיים שכל האצבעות נרדמות וגם תחושה דומה בכל כף היד (בחלק הפנימי ולא בגב כף היד). האם זה עוזר לאבחנה? נותן כיוון ספציפי למקור הבעיה (לפחות באותה יד)? ומה נדרש וניתן לעשות במקרה זה? תודה

שלום, הירדמות הינה סימן לפגיעה עצבית, לרוב כתוצאה מלחץ על העצב. הפגיעה יכולה להיות החל ממוצא העצבים מחוט השדרה בצוואר ועד מהלכו בגפה. כאשר הבעיה בתחילתה, לעיתים הבדיקות תקינות. במצבים אלו יש לטפל לפי סימפטומים (סדי לילה, פיזיותרפיה …) למרות שאבחנה אינה ברורה. יש לחזור על הבירור (בדיקת רופא, EMG…( בעוד 3 חודשים, אם הסימפטומים לא חולפים. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד