החלמה מניתוח דה קרווין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/07/2022 | 15:36 | מאת: Danvi

שלום, סובל כשנתיים מדה קרווין. ביצעתי ניתוח. כיום , לאחר 5 שבועות מהניתוח, יש כאבים ונפיחות באזור הצלקת. לאחר בירורת אצל הרופא המנתח אמר שזה כנראה כתוצאה מהידבקויות ושיש להזיז את היד כמה שיותר כולל ספורט ומשקולות. והמליץ בנוסף על ריפוי בעיסוק. בביקור אצל מומחה כף יד נוסף, המליץ לא לעשות תנועות שכואבות ולתת לזמן לעשות את שלו ולחזור לספורט עוד חודש חודשיים לאחר שהנפיחות תרד. והמליץ גם כן על ריפוי בעיסוק. בריפוי בעיסוק הכינו לי סד ואמרו שלא כדאי להזיז את האזור הכואב... עכשיו אני מבולבל כי יש כאן 2 גישות שונות. אני לא רוצה לעשות נזק חלילה... אודה להמלצה איזו גישה מקובלת יותר? להזיז מלא ומאומץ למרות הכאב והדלקת או להזיז מתון עד לכאב? בתודה מראש

שלום, שתי הגישות מקובלות. ישנם רופאים יותר שמרנים וישנם יותר מתירניים בהפעלה אחרי ניתוח. במקרה שלך הייתי ממליץ לעקוב אחרי הנחיות הרופא המנתח. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד