טיסה לאחר ניתוח דיסטלי בכף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

26/07/2022 | 20:29 | מאת: עידן

שלום ד"ר, חמתי בת 66 שברה את פרק כף היד ועקב כך נקבע לה ניתוח לשישי הקרוב, אשפוז יום שלאחריו תשתחרר. מבין שלאחר מכן תהיה עם קיבוע. היא אמורה לטוס לפולין לאחר 4 ימים. האם יש מניעה לטוס לדעתך? האם לאחר שתחזור( כשבועיים) תוכל להסיר את התפרים ולהתחיל פיזיותרפיה?

עידן שלום, יש מניעה מלטוס עם גבס מלא (כלומר גבס מסביב לכל היקף האמה). לאחר ניתוח לקיבוע השבר יש מנתחים ששמים סד גבס (חצי היקף) ויש מנתחים שאפילו לא שמים סד בכלל. לאור זאת אין מניעה מלטוס. תפרחים נהוד להוציא מינימום לאחר שבועיים, כך שלוחות הזמנים מתאימים. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד