הירדמות אצבעות בשינה ומדידת סטורציה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/07/2022 | 22:32 | מאת: רועי

שלום אני סובל מהירדמות אצבעות ידיים בשינה בשתי הידיים (לסירוגין) ללא כאבים או הגבלה בשעות הערנות ביום. בדיקת EMG יצאה תקינה, אבל האורטופד כף יד אמר שאי אפשר לסמוך על זה לגמרי, הוא עשה כמה מבחנים בבדיקה (כיפופים של כף היד וכדו') ולא מצא משהו בעייתי. 1. האם יכול להיות שיש לחץ על העצבים ובבדיקת הרופא הוא לא ימצא דבר? 2. האם הירדמות אצבעות ידיים בשינה זה דבר מסוכן אם נמשך זמן רב או שזה רק עניין של אי נעימות וקצת כאב באותו זמן? 3. האם זה יכול להעיר משינה או שכשמתעוררים מסיבות אחרות, על הדרך שמים לב לכך שהאצבעות רדומות? 4. בבדיקת שינה שמים על האצבע למשך הלילה מד סטורציה, האם בעיות של הירדמות אצבעות יכול להשפיע על המדידה ולגרום לא להיות לא מהימנה? ובכלל, האם לתנוחת היד, כף היד, האצבעות, והלחץ עליהם יש השפעה על זרימת הדם על האצבע במידה כזו שתגרום למדידה נמוכה של סטורציה באצבע אף שזה לא משקף את המצב באמת? תודה

רועי שלום, 1. כן. אם המחלה רק בתחילתה אז הבדיקה יכולה להיות תקינה למרות שהמטופל חש בסימפטומים 2. הכל עניין של משך וכמות הלחץ. פגיעה מתמשכת בעצב כצואה מלחץ, אינה רצויה, אך אין גבול ברור מתי הפגיעה הופכת מזמנית לכרונית. 3. כן 4. אין קשר בין מדידת סטורציה למנח היד, אלא אם כן מדובר בתסמונות נדירות. גם במקריםפ אלו מקור הלחת הוא במוצא כלי הדם מבית החזה ולא בכף היד עצמה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד