רעד אגודל כף יד שאלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/07/2022 | 18:15 | מאת: יעלוללללי

היי בת 32 בריאה ללא טיפול תרופתי. ברקע אסטמה ומוטציית פרוטורמבין (פקטור 2 קרישיות, מטופלת רק בהריונות, ניתוחים וטיסות ארוכות) היום הופיע רעד ביד שמאל באגודל בלבד..רעידות די חזקות ומהירות, נראה שחוזק הרעידות משתנה לפי זוית האגודל. החל לפני כמה שעות והיה חצי שעה רצף של רעידות חזקות, והחלשויות לסירוגין. כעת עדיין רעידות חלשות יחסית. קרה לי בעבר פעם או פעמיים לזמן קצר מאוד אז לא ייחסתי חשיבות. האם דורש בדיקה? מה יכולה להיות הסיבה? תודה

יעל שלום, רעד הינו סימפטום שכיח היכול להתאים למספר מצבים: עייפות שריר, חוסר איזון מינרלים בדם, בעיות ניורולגיות מרכזיות, בעיות בעצבוב של שרירים ועוד... אך לרוב, מדובר בתופעה חולפת ללא סיבה ברורה. באם התופעה חוזרת על עצמה כפי שאת מתארת - ממליץ להתחיל בבדיקה אצל רופא המשפחה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד