טיפול בגנגליון כרוני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

16/07/2022 | 08:21 | מאת: ח.ה.

יש לי גנגליון כשורש כף יד ימין (לא דומיננטית) כבר כ-9 חודשים (התפוצץ לפני כחודשיים אחרי נפילה וחזר), רציתי לדעת האם פעילות גופנית הכוללת הישענות על כף היד (במסגרת יוגה), או תרגול חיזוק לשורש כף יד עלולים להחמיר אותו, גם אם לא כואבים ? והאם בשלב הזה כדאי לשים סד שיגביל את התנועה? תודה

שלום, גנגליון מטבעו משנה את גודלו ועשוי לגדול ולקטון לסירוגין במהלך השנים. לא הוכח קשר לפעילות גופנית ולכן אין מניעה מביצוע כל פעילות. אין צורך בסד. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד