כאב ביד.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

09/07/2022 | 22:00 | מאת: אורן

שלום קשיש שמרימים אותו מהכסא הנייד למיטה עם הידיים פתאום יש לו סימן כחול וכאב כנרכה ממהרמה מהכסא למיטה, וגם כאב בכף היד מה עושים במקרה כזה , האם הכאב חולף האם דרוש צילום רנטגן אולי זו דלקת? כי פתאום השריר שביד כזה רופף ויש כאב האם כדאי לפנות לצילום בהקדם? תודה

אורן שלום, סימן כחול לרוב מצביע על שטף דם, כלומר היתה חבלה. יש להיבדק ולבצע צילום בהקדם. בברכה, ד״ר יהודה

12/07/2022 | 21:09 | מאת: אורן

שלום עשיתי לה צילום הכל תקין אין שבר לפי מה שאמר האורטופד בגלל הגיל , ויש בעיית ניוונים ביד אולי משכה את היד, אבל הכף יד עדיין כאילו מתפתלת לה לא מבין למה? שמו לה תחבושת ואמרו לשים קרח כל יום, אם הצילום תקין האם זה יכול להיות בגלל שהוא קשישה ממש וככה זה בגיל כזה? האם עש אפשרות לבדוק זאת היטב או להסתפק בצילום הרנטגן שהיה תקין? תודה

בלי לבדוק את המטופלת, קשה לי לענות על זה.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד