נפיחות פתאומית מתחת למרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/07/2022 | 15:03 | מאת: אלי שלום

היי ד"ר, התעוררתי בבוקר עם נפיחות כסנטימטר מתת למרפק (מין גבעה שנראה כמו עוד מרפק שהיד מקופלת) האזור מעט אדמומי אבל רק אם ממש מתמקדים הנפיחות לא מרגישה מימית וגם אין ממש כאב אלה אם לוחצים על זה (וגם אז לא ממש כואב) מה זה יכול להיות? (מתאמן אימוני משקולות 3 פעמים בשבוע אם זה רלוונטי)

שלום אלי, כנראה שמדובר באולקרנון בורסיטיס - מדובר בכיס נוזל הנמצא בצד האחורי של המרפק ומשמש כ״ריפוד״ בין העור לעצם. לעיתים יש ריבוי נוזל ואז מקבלים את הנפיחות שאתה מדבר. לרוב זו הפרעה אסתטית בלבד. אם זה מאוד מפריע אפשר לנסות לנקר את הכיס, אבל הוא עשוי להתמלא מחדש. מסאז׳ מקומי יכול לעזור לנוזל להיספג ולנפיחות לקטון. אם למרות הכל נשארת נפיחות שמפריעה, אפשר לעשות ניתוח ולהוציא את הכיס. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד