שאלה דחופה בבקשה לענות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/06/2022 | 08:24 | מאת: אברהם

בס"ד שלום וברכה הי"ו יש לי ניתוח תעלה קרפלית בעוד שבוע בגלל אצבעות נרדמות בלילה זה התחיל לפני כחצי שנה לערך שממש נרדמות בלילה ! כעת בשבועות האחרונים אני חש הקלה מסויימת ויש לי רדימות קלה ויש ימים שאין בכלל רדימות ולפעמים כן אך לא לרוב ! אין לי למי לפנות כרגע האם בכל זאת עלי לבצע את הנינוח??ע"מ להוציא כל חשש לעתיד? והאם ניתוח כזה אינו מיותר? הוא מצליח ?ואם הוא מצליח לרוב אולי כבר עדיף לעשותו לעתיד שלא יהיו שוב בעיות של רדימות בלילה תודה רבה רבה לתשובתך

שלום אברהם, תסמונת תעלה קרפלית מאופיינת בכך שיש תנודות בתסמינים ולעיתים יש ימים טובים יותר וימים טובים פחות, אך לאורך זמן נגרם נזק לעצב שעלול להיות בלתי הפיך. לעיתים דווקא הקלה בתסמינין מעידים על החמרה בלחת על העצב - עד כדי כך שאינו מתפקד. אם האבחנה ברורה - אין מה לחכות. מדובר בניתוח נפוץ עם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים. בברכה, ד"ר יהודה

28/06/2022 | 19:15 | מאת: אברהם

.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד