בליטה כדורית על גב כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/06/2022 | 12:13 | מאת: שרה

שלום וברכה, לאחרונה גיליתי בליטה כדורית על גב שורש כף יד בגודל של 1.5 ס"מ קוטר, לא מגבילה בתנועה. הייתי אצלה אורתופד והוא שלח אותי לבדיקת us ורנטגן, אמר שיתכן שזה גנגליון. מה ההבדל בין שני הבדיקות, האם צריך דווקא את שניהם? נקבע לי תאריך לus לעוד חודש וחצי, האם חשוב לזרז את הצילום? כי אמרו לי שאם זה מאוד דחוף אז שאני אבקש מהרופא האורתופד הפניה דחופה. אני קצת דואגת, אודה לתשובתכם.

שרה שלום, צילום רנטגן ראמה היטב את העצמות ו-US מראה את הרקמה הרכה (גידים, רצועות ...). שתי הבדיקות משלימות זו את זו על מנת להגיע לאבחנה. אין שום דחיפות ותור בעוד חודש וחצי בהחלט סביר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד