שבר בעצם המסרק החמישית של יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/06/2022 | 23:03 | מאת: צחי

דר"נכבד שלום רב אימי נפלה בבית על יד שמאל בוצע צילום והתגלה שבר בעצם המסרק החמישית הוחלט על קיבוע בגבס הגבס היה כחודש וחצי לאחר הורדת הגבס בוצע שוב צילום וניכתב בסיכום קאלוס מצויין איך עדיין ישנם כאבים ונפיחות באיזור שהיה בו השבר האם זה מצב תקין או שיש צורך בבירור יש לציין שאמי בת 74 הרופא המליץ על פיזיוטרפיה באופן מיידי אודה לך על תשובתך.

צחי שלום, שבר בעצם המסרק מתחבר תוך מספר חודשים. לאחר מספר שבועות נוצרת רקמת קאלוס בין שני חלקי השבר. זוהי רקמה המייצבת את השבר ומאפשרת להוריד גבס ולהתחיל בהפעלת היד, אך אינה עצם בריאה. במהלך החודשים הקרובים, רקמת הקאלוס תוחלף ברקמת עצם ואז גם הכאבים והנפיחות ירדו. סה״כ תהליך החלמה תקין. בברכה, ד״ר יהודה

20/06/2022 | 07:53 | מאת: צחי

דר" תודה רבה על תשובתך המדויקת והמקצועית המשך יום נעים וששבוע מוצלח.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד