תשובות US מרפק וכף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/06/2022 | 14:09 | מאת: יאנה

שלום דר, קוסמטיקאית במקצועי, במהלך אחד מהטיפולים חשתי בכאב חד כאילו היד יצאה ממקומה. לא חזרתי לעבודה מאז וכבר כ 3 שבועות סובלת מכאבים החל מהמרפק ועד האצבעות, נימול באצבעות, שריפה לאורך האמה, מאבדת תחושה ביד בזמן שינה, אין שיפור עם משככי כאבים, או נוגדי דלקת. האזור התחיל לשנות גוון לצבע כחול כמו המטומה מקומי בשורש כף היד ויצאו 3 גולות על גב כף היד, בדיקת רנטגן יצאה תקינה, נשלחתי לבצע אולטרסאונד הודגם טנדינוזיס קל של גידים ה – FCR, AP ,ECU ,ECR ,ED מכופפים אצבעות 2-5 . הודגם סינוביטיס רב מפרקי MCP ו PIP . הודגם סינוביטיס מפרק ה CMC1 מדור חיצוני –גיד קומון אקסטנסור הודגם במרקם בלתי אחיד ללא קרע ביומים האחרונים החלו כאבים מעל המרפק לכיוון הכתף עם הרגשה של זרמים והתכווצויות בלתי פוסקות. אשמח לעזרתך ודעתך בנושא, תודה מראש.

יאנה שלום, את מתארת כאבים במפרקים מרובים עם סימני דלקת בבדיקת האולראסאונד. לדעתי יש להתחיל בירור אצל רופא ראומטולוג (רופא המתמחה בדלקות פרקים). בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד