מכה באמת היד בעקבות תאונת טרקטורון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/06/2022 | 17:16 | מאת: דור

לפני כשבוע עשיתי תאונת טרקטורון ונפלתי על היד. היד התנפחה מאד נהייתה כחולה והיה קילוף עור יחסית גדול. הלכתי למיון עשו לי צילום וראו שזה לא שבר. שמו לי גזה עם פראפין, פד סטרילי וחבשו לי את היד ואמרו שזה יעבור תוך שבוע. בינתיים הנפיחות ירידה קצת ומראה שהפצע קצת מתאחה. אבל נראה שהכחול הגיע למעבר למרפק ולחלק מהאצבעות וזה גם כואב. האם הגיוני שהמכה תתפשט למקומות אחרים ?

דור שלום, אתה מתאר למעשה שטף דם. תחילה שטף הדם באיזור החבלה ואט אט הוא נודד גם מעבר לאיזור זה ולכן מה שאתה מתאר נראה כתהליך החלמה תקין. כל עוד יש מגמת שיפור בכאב ונפיחות, לא רואה סיבה לדאגה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד