כאב בכף היד שדומה לכאב של גאוט בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

05/05/2022 | 09:49 | מאת: ברוך

שלום אצלי גאוט 20 שנים ובדרך כלל מופיע בקרסול או באצבע בוהן של הרגל, אבל אתמול הופיע כאב ונפיחות בתחתית של אצבע בוהן של כף היד, לא היה שום נקע או שבר במקום הזה. הכאב דומה לכאב של גאוט בכף הרגל אלא שהופיע בכף היד. האם אפשר ליטול קולכיצין במקרה הזה? איזה משחה אפשר לשים?

ברוך שלום, גאוט יכול לתקוף כל מפרק בגוף והטיפול התרופתי הינו אותו דבר בכל מפרק. אין מניעה מליטול קולכיצין ולהוסיף נוגדי דלקת (רצוי בכדורים ולא במשחה) במהלך התקף. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד