כאב וצריבה בשורש כף יד ואמה ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

13/04/2022 | 22:30 | מאת: מיטל

ד״ר שלום, נפגעתי בתאונה בכף ידי השמאלית ומאחר והשתמשתי רק ביד הימנית התחילו כאבים גם ביד הימנית. עשיתי בדיקת mri שורש כף יד ימין ולהלן התוצאות: נוזל יתר ב druj במפרקים הקרפליים. פגיעה חלקית באספקט הוולרי של הרצועה slil. רציתי לדעת מה משמעות התוצאות הנ״ל והאם יש טיפול מתאים? תודה מראש וחג שמח!

מיטל שלום, תחילה, אין שום משמעות לבדיקת MRI בפני עצמה בלי להבין מה מפריע למטופל ואיפה כואב בבדיקה. הממצאים ב-MRI יכולים להיות גם אקראיים ולא בהכרח מסבירים את הבעיה שלך. שנית, ה-MRI מדגים שיש דלקת במספר מפרקים קטנים בשורש היד וקרע חלקי באחת הרצועה - באיזור לא כל כך חשוב שלה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד