פענוח תוצאת רנטגן בכף יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/04/2022 | 14:42 | מאת: עדי

צילום רנטגן בכף יד שמאל עקב כאבים ממושכים באצבע שמאל: היצרות ב MCP1 שינויים ניווניים בבסיס הפלנגה ה- n | אצבע 2, הסתיידות סביב ל- MCP. מבנה גרמי תקין. לא הודגמו ארוזיות במסרקים. אשמח להבהרה של התשובות. אני עדיין עם כאבים...

עדי שלום, ציינת כי הסימפטומים הינן באצבע המורה. בצילום ישנם הסתיידויות במפרק שבבסיס באצבע. ההסתיידויות עשוית להיות ממצא אקראי או ממצא שמסביר את הכאבים. לשם כך יש להיבדק תחילה ולראות אם מיקום הכאב מתאים למיקום ההסתיידיות. בברכה, ד"ר יהודה

12/04/2022 | 19:38 | מאת: עדי

תודה על המענה ד״ר. הכאבים הם בחיבור של האצבע לכף היד. כרגע רק באותה אצבע. לעיתים כאב רצוף ולעיתים רק כשאני מקפלת את האצבע (אגרוף). אני מניחה שתוצאות הבדיקה קשורות לאותם כאבים. במקביל בבדיקת דם יצא לי חוסר מובהק בויטמין D (אם זה קשור). אני מתחילה היום לקחת טבליות של ויטמין. האם יש משהו נוסף שאוכל לעשות בהקשר של הכאבים באצבע? האם יש חשש שהמצב יחמיר משמעותית…? תודה

אכן יש התאמה בין מיקום הכאב למיקום הממצא בצילום. כנראה שיש דלקת של הגידים כתוצאות מההסתידות. בדיקת ויטמין D אינה רלוונטית. נא לפנות למומחה לכירורגיה של היד להיבדק ולהחליט על טיפול מתאים.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד