קרע מלא בגיד בייספס במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/04/2022 | 05:25 | מאת: חניאל קורן

שלום רב, אני עוסק בעבודה פיזית מאד קשה של גיזום וכריתת עצים. לפני כחמישה שבועות הרמתי עץ כבד והרגשתי מתיחה חזקה במרפק, כאילו האמה התנתקה מהזרוע. בבדיקת אולטרה סאונד התברר שיש לי קרע מלא בקצה הדסטלי של גיד הבייספס. פיציפיטל עם רטרקציה של הקצה הפרוקסימלי. מבחינת אסתטית, שריר הבייספס עלה למעלה ואני רואה בזה לא רק פגם אסתטי אלא גם ירידה מאוד גדולה בכוח הפיזי שלי. מאדם שהיה עובד בעבודה מאוד קשה וגם מתאמן באופן קבוע ומרים משקולות, הפכתי לחלש מאוד ביד ימין. לא מסוגל יותר להרים משקל כבד, ממש נכות! ואם אני מתעקש לנסות להרים משקל כבד אז אני גם חש כאבים עזים! השאלה שלי האם ניתוח יכול לתקן את המצב והאם יש לבצעו בדחיפות או אפשר לחכות, בגלל שלצערי העומסים במערכת הבריאות בארץ הם מאוד כבדים כך שעבר זמן רב מאוד עד שבכלל נבדקתי וקבלתי אבחנה. אודה מאוד לתשובתך בהקדם.

חניאל שלום, בוודאי שיש לעבור ניתוח במצב זה עם סוג העבודה שלך. אחרי שיקום (כחצי שנה מהניתוח) ניתן להשיג את מרבית הכח ואף לבצע מאמצים כולל פעילות בחדר הכושר, כמעט ללא מגבלה. כמו כן העיתוי הינו חשוב: מרובל לנתח תוך 3 שבועות מהפציעה, אחרת התוצאות פחות טובות. ממליץ לגשת בהקדם למומחה בתחום, להיבדק ולהינתח. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד