צילום יד / שורש / כף / אצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

09/04/2022 | 21:26 | מאת: איריס דנה

בני בן 9 נפל על היד לפני כחודשיים, מאז היה מקובע בסד, עשינו גם us והותצאות:בבדיקה מכוונת הרקמות הרכות והגידים נראים שמורים. לא הודגמו ממצאים סולידיים או ציסטיים. אין עדות לנוזל יתר. ללא ממצא חריג הראוי לציון. אבל עשינו השבוע צילום והתוצאות היו : אין לראות בוודאות פגיעה בעצם. קיים רושם לשינויים סקלרוטיים אי סדירות גרמית בקצה הדיסטלי של עצם רדיוס בשני הצדדים. מה זה אומר?? האם יש מקוטם לדאגה?

איריס שלום, אינני יודע מה פענוח הצילום אומר. תחילה יש לבדוק את הילד ואז לעיין הצילומים עצמם. הפענוח אינו מספק. מתוך העובדה כי הממצאים סימטריים ומופיעים בשתי הידיים, כנראה שאין מקום לדאגה. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד