בצילום Us כף יד מהיום עקב כאבים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/03/2022 | 12:55 | מאת: US כף יד

שלום דוקטור, US כף יד סביב גיד ECU מודגם נוזל במעטפת. מודגמת אי סדירות בחלק הפרופרי של ה TFCC, חשד לפגיעה במבנה זה. מעל מפרק CMC1 מודגמת אי סדירות גרמית בולטת. בת 74, לפני שנה בצילום, הודגמו שינויים אוסטאוארטרוטיים במפרקים CMC1 ו DIP2-5. המושגים זרים לי וקצת מאיימים…. האם הממצאים מסוכנים? התור לרופא כף יד בקופ״ח נקבע לעוד חודש וחצי, האם נכון לקבוע תור ובהקדימו בפרטי מאחר ודחוף? מודה על תשובתך, חג פורים שמח.

שלום, הממצאים מעידים על שחיקה של סחוס וגידים סביב מפרק שורש היד - מאוד נפוץ והגיוני בגיל 74. הממצאים גורמים בעיקר כאב, אך אינם מסוכנים. ניתן לחכות לבדיקת הרופא בזמנה על מנת להחליט על הטיפול המתאים.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד