אולטרסאונד רקמות אורטופדי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/03/2022 | 16:27 | מאת: אני

שלום לפני כמה חודשים חתכתי אצבע במפרק לאחר איחוי הפצע המשיכו כאבים ומוגבלות בכיפוף ונפיחות. רופאת המשפחה שלחה אותי לאולטרסאונד רקמות אורטופדי ואלה התוצאות: בדיקת אולטראסאו?ד רקמות רכות:אצבע יד כף 2 שמאל סיבת הפ?יה : בירור לא הודגם ממצא פוקלי ברקמות רכות הנ"ל גידים של אצבע ברצועות קולטרליות בגובה המפרק PIP תקינים מפרק PIP מעובה תת עם הדי קורטקס לא סדיר - ניווני? חבלתי ? אפשר תרגום לעברית ? והאם צריך אורטופד? תודה

שלום, הצעד הראשון בבירור הוא להיבדק ע"י רופא מומחה לתחום, במקרה זה אורטופדב או מומחה לכירורגיה של היד לבדיקת האולטראסאונד אין שום משמעות כלשעצמה ואינני יכול להבין מה הבעיה מהפענוח עצמו. הייתי קובע תור ומבצע צילום רנטגן לפני הביקור. בברכה, ד"ר יהודה

02/03/2022 | 07:41 | מאת: אני

התחלתי מאורטופד כף יד והוא שלח אותי לריפוי בעיסוק שהחמיר את המצב,לכן פניתי לרופאת משפחה שתייעץ לי מה לעשות. האורטופד טען שאין צורך בצילום כי זה לא בעיית עצם אלא גידים שלא רואים בצילום. זה מה שהוא כתב בהפנייה לריפוי בעיסוק: חודשיים לאחר חתך רוחבי מעל ה PIP2 יד שמאל מאז כאבים ממצאים: הגבלה קלה בתנעות , בעיקר כיפוף , רושם של התחלה של בוטונייר.

לפי ה-US אין פגיעה בגידים. אם נבדקת כבר אצל מומחה לכירורגיה של היד, אינני רואה סיבה ללכת לאורטופד. מציע להמשיך טיפולי ריפוי בעיסוק כפי שהומלץ.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד