החלשות סימפטומים של תסמונת התעלה הקרפלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

08/02/2022 | 20:22 | מאת: דני

שלום, לפני כחצי שנה התחלתי לחוש זרמים ושינויים בתחושה בחלק מכף יד שמאל בעיקר (ולעיתים גם ביד ימין). בסוף דצמבר עשיתי EMG שהבהיר שיש תסמונת התעלה הקרפלית חמורה ביד שמאל וקלה ביד ימין. הייתי אצל שני אורתופדים של כף היד שאמרו לי שצריך לנתח, אחרת אני עלול לאבד את התחושה בכף היד. יש לי כבר תור בקרוב לניתוח, אבל אני מתלבט. בשבועיים האחרונים הסימפטומים נחלשו מאוד וחשבתי אולי הניתוח אינו חובה. מצד שני אני לא רוצה להזניח את העניין.

דני שלום, תנודות בסימפטומים בשל תסמונת התעלה הקרפלית הינה תופעה שכיחה. אתה מציין שב-EMG ישנה תסמונת חמורה משמאל ולכן הסבירות שהיא חלפה, נמוכה. ככל שהעצב לחוץ זמן רב יותר ההתאוששות איטית יותר ואף יכול להיווצר נזק בלתי הפיך. בנוסף לכך, הסימפטומים בתסמונת התעלה הקרפלית נוסעים מלחץ על העצב. אם העצב ממשיך להיות לחוץ בסופו של דבר הוא "מת" ואז דווקא יש תחושה שהכאבים וזרמים חלפו - אבל זה לא סימן טוב - זה סימן שישנו נזק בלתי הפיך. לסיכום, ממליץ לא לדחות את הניתוח. בברכה, ד"ר יהודה

09/02/2022 | 18:03 | מאת: דני

תודה רבה על תשובתך. רציתי לשאול גם האם אפשר לעבוד אחרי הניתוח בעבודה שאינה עבודה פיזית ? אם לא, לכמה זמן ? לאחר הניתוח, בביצוע אילו פעולות עלול להיות קושי ?

אין בעיה מעבודה משרדית מספר ימים לאחר הניתוח.לרוב יש רגישות באיזור החתך הניתוחי ליומיים-שלושה ראשונים, אך ללא מגבלה משמעותית בתנועת היד והאצבעות. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד