חבלה בכף היד לפני שבועיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/01/2022 | 13:13 | מאת: יונית

שלום דוקטור, לפני שבועיים בדיוק נחבלתי ע"י כך שכמעט מעדתי ועל כן החזקתי בקיר נמוך ושלושה האצבעות ביד שמאל: זרת קמיצה ואמה התעקמו. בעקבות כך הקמיצה והאמה ממש נצמדו אחת לשניה כאחת, אחרי כמה שעות התחילו לי כאבים עזים, נשלחתי לאורטופד, בצילום אין שבר. הוא נתן לי כדורי וולטרן ואמר למרוח טראומיל. הפסקתי את הכדורים אחרי 5 ימים, עשו לי לא טוב. הכאבים עדיין חזקים. אני עושה תרגילים, מזיזה את האצבעות. לי נראה על פי התנועות שאני עושה והכאבים בעקבות כך, שנמתחו לי הגידים/רצועות. איך אפשר להתגבר על כך? האם זה רק ענין של זמן? אני גרה בצפון ואין פה רופא מומחה לכף יד. אודה מאד לתשובתך. יונית.

יונית שלום, יש כנראה מתיחה של הרצועות שסביב המפרקים באצבעות, יש להפעיל את האצבעות ככל הניתן בפיזויתרפיה וריפוי בעיסוק. כמו כן, אם אין שיפור בכאבים ובטווחי התנועה יש להיבדק שוב אצל אורטופד להשלים הדמיות כגון צילום חוזר ואולטראסאונד. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד