שאלה לגבי צילום mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

30/12/2021 | 18:42 | מאת: אביטל

שלום ד״ר, לפני כחודש נחבלתי בכף ידי, מרבית הכאבים חלפו למעט כאב באיזור אמצע האגודל ומטה (איזור הכרית שמתחת לאגודל ומעל שורש כף יד). קיבלתי הפניה מהרופא לבצע mri שורש כף יד (הרופא התמקד יותר בהפניה בכאב הראשוני שהיה לי באיזור שורש כף היד שכבר די עבר ופחות התמקד בהפניה בכאב שנשאר באגודל). שאלותיי: 1. האם בבדיקת mri שורש כף יד מצלמים גם את איזור האגודל גם אם האיזור לא מוזכר בהפניה? 2. האם יש הבדל בין בדיקת mri כף יד לבדיקת mri שורש כף יד? 3. אם מבצעים צילום לשורש כף היד והרופא לא הזכיר את האגודל האם בפענוח יתייחסו גם לאגודל במידה ויהיו ממצאים? תודה, אביטל

אביטל שלום, ברוב מכוני ה-MRI ישנה הפרדה בין בדיקה לשורש היד ובדירה לכף היד. בדיקת כף היד כוללת בתוכה את האצבעות. לגבי שאלתך השלישית, הרופא המפענח אמור לעבור על כל ממצאי הבדיקה, גם אם הינם מחוץ לשאלה שעניינה את הרופא המטפל. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד