ניתוח חתך בגידים מיישרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

05/12/2021 | 00:25 | מאת: אנונימי

שלום רציתי לדעת אם לאחר ניתוח תפירה של הגידים המיישרים התנועה חוזרת למצב רגיל אחרי החלמה או שיכולה להיות מגבלת תנועה הכל שהיא. מדובר בשלושת האצבעות האמצעיות

שלום, עשוי להיות חסר בתנועת הגידים. תלוי בגובה הפציעה, אופי הפציעה (חתך חד מסכין או חתך מרוטש ...) , האם היו חבלות נלוות (שברים ...) והמוטיבציה של המוטפל להשקיע בשיקום שלאחר הניתוח. אם מדובר בחתך פשוט יחסית ובאיזור כף היד, אין שום סיבה שהשיקום לא יהיה מלא. בברכה, ד"ר יהודה

06/12/2021 | 00:19 | מאת: אנונימי

תודה על התשובה המהירה, אני כחודש לאחר הניתוח, החתך היה באזור 5 של גב היד באורך 5 סנטים. השבר היחיד שהיה היה באגודל כך שלא קשור. לגבי ה שאמרת על הסכין החתך נגרם ממעקה בטיחות שלא חד כל כך ויחסית רחב וההרגשה שלי היא שהיישור לא כל כך נפגע כי אני כבר מצליח לישר כמעט לגמרי אלה שהכיפוף הוא מה שקשה לי כאילו הגיד התקצר, סיטואציה כזאת נשמעת לך אפשרית?

אחרי םפירת מיישרים ישנו קיצור ולכן מגבלה בכיפוף, אך עם פיזיותרפיה וריפוי ביסוק לא תוכל לחזור לסגירת אגרוף מלאה.

06/12/2021 | 12:02 | מאת: אנונימי

לא אוכל לחזור? או שהלא בטעות

אכן טעות: "אין סיבה שלא תוכל לחזור"

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד