בירור דחוף לטיפול לאחר שבר באצבע ממשחק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/12/2021 | 07:33 | מאת: אורח

שלום רב, במהלך משחק כדורסל בתי גיל 16.5 נחבלה מהכדור באצבע 3 כף יד-יש שבר על פי רנטגן. ויום למחרת כבר עם סד לאצבע. כעת עם נפיחות קלה. מה הנוהל הנכון להמשך טיפול? מבחינת צילום נוסף, הורדת הסד, וכו. כדי למזער נזקים למינימום ולמניעת פגיעה אסטתית. תודה מראש.

תלוי בממצאים בצילום. שבר ״קטן״ אפשר להספיק בסד מנוחה למספר ימים והתחלת הפעלה. שבר משמעותי יתר דורש טיפול ארוך טווח ומעקב כולל צילומים ובדיקת רופא. ישנם שברים שגם ידרשו ניתוח. ממליץ לפנות עם הצילום שבוצע לאורטופד בעוד שבוע להערכה חוזרת.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד