פגיעה בעצב האולונרי בדיקת emg

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/11/2021 | 18:06 | מאת: הדס

לפני כ10ימים שמתי לב שיש לי בעיה ביד ואיני יכולה לסגר את האצבעות ולהצמידם..בבדיקת emg נראה שיש לחץ ניכר על העצב האולונרי עם סימני נזק לענף הפלמי העמוק המעצבב את הfdi.אי ן סימני נזק שורשי בצוואר ולא המרפק.ובאמת שמתי לב שיש לי גבעה קטנטנה שכואבת לי במגע בין הזרת לשורש כף היד .האם הפתרון פה הוא רק ניתוחי?האם זה דחוף ?וכמה זמן ההחלמה והכי חשוב איך קוראים לניתוח הזה .תעלה עש גויון?

הדס שלום, נראה שיש נזק משמעותי לעצה האולנרי בתעלה ע״ש גויון ועלול להיווצר נזר בלתי הפיך אם הלחץ יימשך זמן רב. לפי הסיפור שלך נראה כי יש גוש שלוחץ על העצב ולכן יש לבצע הדמיה כגון אולטראסאונד לפני הניתוח. במצב זה מומלץ לבצע ניתוח בהקדם ואין אופציה אחרת לטיפול. בברכה, ד״ר יהודה

29/11/2021 | 22:24 | מאת: הדס

כמה זה מהר? ניתוח בשבועיים הקרובים זה סביר? כמה זמן החלמה ? מתי אוכל לחזור לעבודה?אני רפלקסולגית תודה מראש

שבועיים זה סביר. משך ההתאוששות תלוי במידת הלחץ והנזק שנוצר לעצב. לרוב אין מניעה מלחזור לתפקוד שהיה טרם הניתוח תוך כשבועיים-שלושה מהניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד