דלקת בגיד מיישר אגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/11/2021 | 16:15 | מאת: שגיא

בעקבות כאב בכף היד אובחנתי בבדיקה גופנית עם דלקת בגיד מיישר אגודל. הופנתי לבדיקות הדמייה, פיזיותרפיה וסד ליד. שאלתי: אני אמור להשתמש בסד גם בשינה? אני לא משתמש כרגע בלילה אבל לפעמים בבוקר המקום כואב.

שגיא שלום, המטרה של הסד היא לתת מנוחה לגיד על מנת לאפשר ריפוי של התהליך הדלקתי מבלי לגרות את הרקמה. אין כללים ברורים לגבי חבישת הסד הלילה. זה בעיקר עניין של ניסיון וטעיה. אם לא מפריע לך לחבוש את הסד בלילה, אז בחלט אין מניעה מכך. אם אתה לא מרגיש כאבים חזקים בבוקר לאחר שלא חבשת את הסד בלילה, אפשר לוותר על זה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד