פיענוח סיטי שורש כף יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/11/2021 | 00:31 | מאת: נאור

היי אני בן 24 נחבלתי לפני כמעט חצי שנה (נפילה על מדרכה) אני סובל מכאבים בשורש כף היד ממש חזקים לא הובחן אצלי שבר אבל עדיין מאותו תקופה אני סובל מכאבים חזקים קיבלתי זריקה כבר מהאורטופד, עשיתי אולטרסנד(ללא עדות לקרע) וביצעתי סיטי כף יד ואשמח לדעת האם הוא יצא תקין יש לי ביקורת רק בעוד חודשיים ובנתיים אני קצת בלחץ וסקרן ואני מפחד שיש לי ניתוח או שאני יצטרך להעבור ניתוח. אם תוכל להגיד לי מה יצא בסיטי? בתודה נאור להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של שורש כף יד שמאל: התוויה לביצוע הבדיקה: חבלה. רושם לקו שבר ללא תזוזת פרגמנט בקוטב מרוחק של עצם הסקפואיד. פרט לכך מבנה גרמי שמור, ללא עדות לקו שבר נוסף. עמדה תקינה של עצמות במפרקים. לציין קואליציה פיברוטית/סחוסית בין בסיס עצם מטקרפלית שלישית וקפיטטום, היצרות ניכרת של מרווח מפרקי בין טרפזואיד לקפיטטום - קואליציה פיברוטית/סחוסית - וריאנט אנטומי.

נאור שלום, ה-CT מדגים שיש לך שבר לא מחובר בעצם הסקפואיד. שאר הממצאים הינם וריאנטים אנטומים (כלומר שזה ממצא תקין). ההמלצה לשבר סקפואיד שאינו מחובר היא ניתוח לקיבוע השבר ותושפת של שתל עצם בריאה לאיזור השבר על מנת לעודד חיבור. אין פיתרון אחר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד