מחלת הסטודנטים - כאב בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/10/2021 | 16:14 | מאת: שוש

בת 24. סטודנטית. הופיע כאב באזור מפרק כף היד של יד שמאל, בעיקר בצד שמאל שלה. מקשה על העבודה והקלדה במחשב. מוטרדת מכך לקראת שנת הלימודים העומדת להפתח והעומס שיהיה במקום זה. מה מומלץ לעשות במצב זה? האם עדיף US על צילום רגיל? האם כדורים אנטי דלקתיים יכולים לעזור? ועוד..

02/10/2021 | 16:16 | מאת: שוש

בנוסף מבקשת לדעת אם תופעה כזו, האם יכולה לחלוף מעצמה וגם אם חולפת, האם עלולה להיות נטייה לחזור שוב?

שוש שלום, כאבים בשורש היד אצל אנשים שכותבים או מקלידים שעות ממושכות ע"ג מחשב הינה בעיה נפוצה, אך לרוב מעידה על אחיזה לא נכונה של הידיים, עומס יותר ומאמץ של השרירים. רוב המטופלים מרגישים הקלה לאחר התאמת סביבת העבודה (התאמת מקלדת, שינוי מנח הידיים, ריפוד, הפסקות הקלדה ותרגול הידיים) וכן ע"י שימוש החבישה אלסטית/סד ונוגדי דלקת במשחה מקומית או טבליות (נורופן לדוג'). אם למרות זאת עדיין ממשיכים הכאבים, יש לגשת היבדק. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד