תסמונת התעלה הקרפלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/09/2021 | 14:28 | מאת: דנית

שלום דוקטור האם אפשר לעשות ניתוח לתסמונת התעלה הקרפלית בזמן הריון .אני נורא סובלת מזה .האם יש בניתוח בזמן ההיריון סיכונים לעובר תודה רבה

דנית שלום, תסמונת תעלה כפית בהריון , כלומר תסמונת שהופיעה בהריון באישה שלפני כן לא לקתה בתסמונת) הינה תופעה נפוצה. נדיר שמצריכה טיפול ניתוחי כי לרוב אחרי סיום משכב הלידה התופעה חולפת. לכם, אם זה המקרה המדובר אני ממלית להמתין ובינתיים להשתמש בסד קשיח לשורש היד, בעיקר בשינה בלילה. במהלך היום ניתן להוריד ולהפעיל את היד. באם התסמונת הופיעה לפני ההריון או שהחמירה בעקבותיו - יש לשקול מול הרופא המטפל האם התזמון לניתוח לא יכול לחכות. איןם סכנה מבחינת הניתוח עצמו וגם חמרי ההרדמה הניתנים בניתוח (הרדמה מקומית), הינם בטוחים לאם ולעובר, אבל רצוי לא לקחת סיכונים מיותרים אם המצב אינו יכול להידחות. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד