קרע קל או מתיחת שרירים באצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/09/2021 | 23:44 | מאת: יעל

שלום, אני בת 38 ועקב חוסר במגנזיום במשך 9 ימים היו לי התכווצויות שרירים קשות בלילה. ביום האחרון זה גאםם לכך שקמתי עם 4 אצבעות תפוסות בכף ביד, 2 בכף רגל ושוק וירך תפוסים. המצב כך ולא משתננ כבר חודש וחצי. אורתופד אמר שזאת מתיחת שרירים. הבעיה היא שיש לי מתיחת שרירים גם בשכמות ש 7 חודשים לא עוברת למרות פיזיותרפיה. רציתי בבקשה לברר: 1. מהו הזמן הכי ארוך שבו מתיחות שרירים באצבעות ביד יכולות לעבור? 2. כשאני מקלידה ומשתמשת ביד כרגיל הכאב מאוד מחמיר לעומת אם אני משתדלת לתת ליד מנוחה(זאת היד החזקה שלי). האם גם אחרי חודש וחצי אם כך המצב אז עדיף לתת לאצבעות כמה שיותר מנוחה שאפשר, או שדווקא כן זה טוב לסבול מכאבים חזקים כי זה יעזור לריפוי יותר מהיר אז להשתמש בה כרגיל? 3. האם זריקת סטרואידים תוכל לעזור? תודה רבה

יעל שלום, בסיפור שלך יש המון דברים לא ברורים. תחילה מי קבע שיש חוסר במגנזיום ? באם זו האבחנה - אין לך מה לחפש אצל אורטופד. התכווציות שרירים גם בידיים גם ברגליים וגם בצוואר יכולות להיות כתוצאה מחסר תזונתי כמו מגנזיום אבל גם מחלות ניורלוגיות ולכן אני לא בטוח שפניה לאורטופד הינה המקום הנכון בשבילך. אני מציע שתתחילי אצל רופא משפחה בבדיקה ובירור ולפי הממצאים אפשר להחליט בכלל למי צריך לפנות. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד