כאבים חוזרים כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/09/2021 | 15:52 | מאת: מרינה מ.

שלום ד"ר, מזה 3 חודשים אני סובלת מדלקת גידים בכף יד ימין זה מגביל אותי בעבודתי, שדורשת עבודה מרובה על מחשב, עברתי 2 הזרקות קורטיזון בטווח של חודש מכל הזרקה ללא הטבה, פיזיותרפיה ללא הטבה אפילו החמירו את הכאבים, אתופן ללא הטבה בכאב וטווח תנועה, כעט בין 2-3שבועות יש לי אודם ושקע במיקום ההזקרה שלא עובר, ביקרתי שוב מומחה כף יד הוא לא התייחס לזה בכלל מכיוון שבמישוש זה לא כואב אבל יש תחושת מתיחה לא נעימה מעקצצת, שלח אותי לבצע US רקמות רכות, חייבת לציין שהכאבים החמירו גם במנוחה וכאילו חזרו למה שהיה בהתחלה.אני רציתי לדעת האם מה זה הכתמים האדומים במקום ההזרקה ומה עליי לעשות הלאה כי כרגע אני מוגבלת בכף יד והרופא אינו התייחס לתלונות שלי

10/09/2021 | 18:43 | מאת: מרינה מ.

חייבת לציין שהזריקה האחרונה הייתה בתחילת אוגוסט

מרינה שלום, תחילה יש להגיע לאבחנה. לפי הסיפור שלך נראה כי אכן "דלקת בגיד" הינה הסיבה לכאבים, אבל בדרך כלל יש תגובה טובה לקורטיזון. לאור העובדה שאין לך הטבה לאחר שתי זריקות יש לבצע בירור מעמיק יותר ו-US הינה בדיקה מתאימה לצורך עניין זה. את גם מוזמנת לגשת לרפא נוסף לקבל חוות דעת שניה לגבי הבעיה שלך. בברכה, ד"ר יהודה

12/09/2021 | 21:55 | מאת: מרינה מ.

שלום ד"ר, ביצעתי US לכף יד ויצא תקין, אני חווה עדיין קושי בטווחי תנועה וכאבים מכל תזוזה לא נכונה. האם יש מקום לבירור נוסף למרות שהבדיקה תקינה? אם לא מצאו דלקת אז מה זה יכול להיות?, עברו 3 חודשים מאז המקרה ולא היה שיפור בתחושות בכף יד, רוב הסיכויים הרופא לא יפנה אותי לבדיקה מעמיקה יותר. אודה למענה

לאור הנתונים שצינת, אין לי דרך לדעת במה מדובר ללא בדיקה והערכה מחדש.

13/09/2021 | 22:18 | מאת: מרינה מ.

תודה על המענה המהיר וההתייחסות, האם יש אפשרות כזו שבדיקת אולטרסאונד תקינה ובדיקה אחת תראה משהו אחר? האם יש מקום לבדיקות נוספות כמו MRI או אולי בדיקת EMG?

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד