עיקצוצים ביידיים וברגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/08/2021 | 01:27 | מאת: אודל

שלום ד"ר. בשבועיים האחרונים שמתי לב שכשאני בלילות שוכבת על הספה או במיטה לפני השינה פתאום מתחילים לי עיקצוצים בידיים וברגליים ולפעמים גם בכתפיים (מציינת שזה רק לפני השינה אחרי שאני נרדמת אני לא מתעוררת מעיקצוצים או משהו) אך זה מאוד משגע. אשמח לשמוע מה הם הגורמים לכך, תודה:)

אודל שלום, עקצוצים הינם לרוב מעידים על נוירופתיה, כלומר פגיעה עצבית. נוירופתיה עלולה להיות כתוצאה מלחץ מקומי ואז הסימפטומים מופיעים בגפה אחת או כתוצאה מהפרעה יותר מערכתית (כגון חסר תזונתי, הורמונלי, סכרת...) ואז התסמינים מופיעים במספר גפיים. לפי הסיפור שלך נראה כי האופציה השניה סבירה יותר. יש לפנות לרופא משפחה להתחלת בירור. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד